Verenigingsnieuws

Algemene Leden Vergadering

Graag willen we jullie aandacht vragen voor de aankomende Algemene Leden Vergadering, die op woensdag 22 mei aanvang 20.00 uur wordt gehouden in het clubgebouw. Naast het verantwoording afleggen voor beleid en financiën willen we het te kort aan inzetbare vrijwilligers binnen de vereniging nogmaals onder jullie aandacht brengen. De inventarisatie eind vorig jaar heeft wel een behoorlijk aantal positieve reacties opgeleverd, maar bij een persoonlijke benadering voor de inzetbaarheid levert dit te weinig resultaat op om te kunnen spreken van een merkbare verbetering. 

Het is al vaker gezegd maar zo ontzettend waar, een vereniging maak je samen! Dus kom naar de ALV en laat je informeren en kijk waar jij een steentje bij kan dragen. Alleen op die manier kunnen we in dit jubileumjaar onze toekomst met vertrouwen tegemoet blijven zien.

 

Competitie-weekend voor de jonge VAV atleten

Een week na de openingswedstrijd was het tijd voor de competitie. De CD-junioren waren te vinden in Oss voor de landelijke competitie. Met 4,5 ploeg waren we aanwezig op de accommodatie van AV’78, dit keer met zelfs 2 MJD ploegen. Het werd een prima zonnige dag met vele persoonlijke records en titels: de meisjes en jongens C wisten beslag te leggen op de 2e plek in de poule. En ook bij de MJD - 1e jaars werd brutaal de 2e plaats in de poule in bezit genomen.Ook onze BC- en minipupillen zijn gestart met hun competitie (Atheletic Champs). Ze gingen naar Winterswijk al waar team 19 de eerste plek in de poule wist te behalen. En tot slot gingen de A-pupillen naar Nijmegen voor de eerste stedencompetitie.

Lees meer
Toon al het nieuws

Over de club

Op 1 mei 1949 richtte Kees Henzen de Veenendaalse Atletiek Vereniging op. De 21-jarige inwoner van Elst gaf al een halfjaar training aan jongens uit Elst en Veenendaal en toen hij er in het voorjaar van 1949 tien bij elkaar had, besloot hij een vereniging op te richten. De eerste jaren waren moeilijk. De trainingen vonden plaats op de Wielingsheuvel (nu Kwintelooyen), waar Kees een 600- en een 1000-meterbaan had uitgezet en een verspringbak en een aanloop voor het hoogspringen had gemaakt. Paaltjes langs de bospaden met een plankje erover deden dienst als hordes. Er was weinig materiaal: de jongens oefenden met één speer, twee discussen en een paar kogels. Elke week was er ook een training in een gymzaal. Langzaam nam het aantal leden toe tot 28 in 1957. Ook meisjes werden lid. Ondanks de gebrekkige trainingsmogelijkheden presteerden de Veense atleten goed. In 1959 veroverden enkelen zelfs een plaats op de Tienbestenlijst van de Atletiekunie.

Lees meer
Meer over de club

Agenda

Dinsdag 2 april
Zaterdag 20 april
16:00 – 17:30

Glowgolf (CD junioren)

Woensdag 22 mei
20:00

Algemene Leden Vergadering VAV

Zaterdag 13 juli
Zaterdag 14 september
10:00

Finale Athletic Champs

Zaterdag 28 september
Woensdag 2 oktober
Toon volledige agenda

Buienradar