Verenigingsnieuws

ALV op 22 september, aanmelden verplicht!

Op 22 september om 19:30 is er weer een Algemene Leden Vergadering bij VAV. 

Vanwege de coronaregels houden we ons aan een maximum van 30 deelnemers (exclusief bestuur) . Daarom is het ook noodzakelijk om je aan te melden. 

Aanmelden doe je door een mailtje te sturen naar secretaris@vav-veenendaal.nl toelating gaat op basis van  wie het eerst komt wie het eerst maalt 

Agenda 22 september (pdf)

Cijfers 2020 (doc) 

secretariaatsverslag 2020

verslag alv 22.05.2019 (docx)

 

(mocht er in de tussentijd nog iets wijzigen aan de maatregelen dan kunnen we extra mensen toelaten)

Toon al het nieuws

Over de club

Op 1 mei 1949 richtte Kees Henzen de Veenendaalse Atletiek Vereniging op. De 21-jarige inwoner van Elst gaf al een halfjaar training aan jongens uit Elst en Veenendaal en toen hij er in het voorjaar van 1949 tien bij elkaar had, besloot hij een vereniging op te richten. De eerste jaren waren moeilijk. De trainingen vonden plaats op de Wielingsheuvel (nu Kwintelooyen), waar Kees een 600- en een 1000-meterbaan had uitgezet en een verspringbak en een aanloop voor het hoogspringen had gemaakt. Paaltjes langs de bospaden met een plankje erover deden dienst als hordes. Er was weinig materiaal: de jongens oefenden met één speer, twee discussen en een paar kogels. Elke week was er ook een training in een gymzaal. Langzaam nam het aantal leden toe tot 28 in 1957. Ook meisjes werden lid. Ondanks de gebrekkige trainingsmogelijkheden presteerden de Veense atleten goed. In 1959 veroverden enkelen zelfs een plaats op de Tienbestenlijst van de Atletiekunie.

Lees meer
Meer over de club

Agenda

Zaterdag 2 oktober
11:00 – 14:30

Clubkampioenschappen

Toon volledige agenda

Buienradar